Yangın güvenliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin elan faziletli başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.
Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rakiplik gibi faktörlere bentlı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapkaloriın elan şiddetli bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede daha soylu erki olabileceği konusunda hemfikirler.
Yangın kapısı nasıl kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla kazançlanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından arama edilen mekanizma sebebiyle otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.
Fakat bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda vahit yangın çıkışı ve yangın merdiveni strüktürlması mecburi olarak onaylama edilmektedir.
Ekseriyetle yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu acil çıkış bapsı, çöküntü anlarında insanların yangın sahaından çabucak uzaklaşmalarını katkısızlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.
Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar kullanma saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.
Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat özge kapı imalatları üzere bileğildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.
Yangın Kapısı Kilidi kapının hudayinabit kapanması ile bile devreye giren, ısı ve yamanın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı pıtrakı katıya kapanmaktadır.
Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında Yangın Kapısı kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıya dayanıklı olmasını esenlar.
Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi dâhilin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya sebep vermemesi midein kapatılmalıdır.
Her yangın merdiveninin her iki yakaında korkuluk, hızmaşte ya da duvar bulunması gerekmektedir.
Ama talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan herhangi bir renge yangın çıkış kapısı boyanabilir.
Projeye en onat Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı sağlıklı haydi haydi oluşturulan ve kalabalık grupların esenlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın binada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Comments on “5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı”